Matematik

hjælp til rente regning

09. maj 2010 af defdefdef (Slettet)

En person indsætter et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5 %.
Efter 6 år står der 17 332,50 kr. på kontoen.


a) Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for renters rente. Hvis startkapitalen er K0 og renten r, er kapitalen efter n terminer

Kn = K0·(1+r)n .

Her kender du n = 6, r = 0,035, og K6 = 17332,50 . Find nu K0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af mathon

                     Ko = Kn·(1+r)-n

                     Ko = 17 332,50•1,035-6

..............

hadn't seen!


Svar #3
09. maj 2010 af defdefdef (Slettet)

tak :)
prøver lige at forstå det..
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2013 af dfsgphi (Slettet)

Men hvordan skriver man det ind i maple

 


Skriv et svar til: hjælp til rente regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.