Matematik

Bestem en ligning

09. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg skal lave følgende opgave, men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre eller hvilke "formler"..
Her kommer den:

En ret linje går igennem punkterne (2,6) og (4,12)
Bestem en ligning for linjen

Tak :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af 215 (Slettet)

 Hældnings formlen for lineære lignign, derefter bare bruge punk, til at finde B


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af mathon

                y = ax + b

                a = Δy/Δx

                b = y1 - a·x1


Svar #3
09. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 hvad skal jeg så bruge koordinaterne til? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2010 af Sebbies (Slettet)

du har fået nogle punkter (x1,y1) og (x2,y2) kalder vi dem

Dem skal du fylde ind i hældningsformlen

a = (y2-y1)/(x2-x1)

og så skal bare bestemme b ved at bruge et sæt af punkter i formlen

b = y1 -a*x1

Bommelum så kender du a og b og har formlen for den rette linie gennem punkterne

y = ax+b

Held og lykke


Svar #5
10. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 men vil det så sige at b = 0? 
Hvis jeg forstår det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2010 af mathon

Ja
      y = 3x + 0


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.