Matematik

Lineære funktioner

10. maj 2010 af Chrbor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) Jeg sidder med en eksamensopgave, og er ikke sikker på nedenstående opgave.

En virksomhed køber en kopimaskine, hvis værdi udvikler sig eksponentielt som angivet ved funktionen f med forskriften:
f (x) = 20.000 ⋅ 0,8x
hvor x betyder antal år efter købet.
Forklar betydningen af tallet 20.000 og tallet 0,8 i forskriften for f.

Hvad er betydningen af de to tal? På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2010 af Yow! (Slettet)

f(x) er ikke lineær men eksponentiel..

20.000 er begyndelsesværdien - siger det dig noget??

0,80 er fremskrivningsfaktoren... (0,80-1) * 100 %  = 20 % .... siger det dig noget..???


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af peter lind

Det er ikke en lineær, men en eksponentiel funktion. Find f(0) og se hvad der sker hvis du øger x med 1.


Svar #3
10. maj 2010 af Chrbor (Slettet)

Undskyld, skrev forkert fordi jeg sad med en lineær funktion. Mente selvfølgelig en eksponentiel funktion. Hvis jeg bare skal forklare betydningen, er det vel nok at skrive, at 20.000 er begyndelsesværdien og at 0,80 er fremskrivningsfaktoren? Tak for svarene :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2010 af bolani (Slettet)

En virksomhed køber en kopimaskine, hvis værdi udvikler sig eksponentielt som angivet ved funktionen f med forskriften:
f (x) = 20.000 ⋅ 0,8x
hvor x betyder antal år efter købet.
Forklar betydningen af tallet 20.000 og tallet 0,8 i forskriften for f.
____________-

20.000 = kopimaskinens startværdi
0,8 = at maskinenes værdi aftage med 20 % for hvert år, efter købet.

 


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.