Matematik

vektorer i rummet

10. maj 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

min opgave lyder:

I et koordinatsystem i rummet har en kugle centrum i C(0,0,5) og punktet P(2,-1,7) ligger på kuglen.

a) Bestem en ligning for kuglen.

b) Bestem den spidse vinkel mellem α og linjen gennem C og P.

c) Bestem koordinatsystemet til α’s røringspunkt med kuglen.
 

Jeg er en del i tvivl om hvordan det gøres, så på forhånd tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kuglens radius er r = |CP| = √(22 + 12 + (7-5)2) = √9 = 3 , så kuglens ligning er

x2 + y2 + (z-5)2 = 32 .

Du bliver nødt til at forklare, hvad α er, før b) og c) kan besvares.


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.