Fysik

Gitterkonstant

10. maj 2010 af Jeanette1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jeg vil lige hører om der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. Opgaven lyder sådan:

Den røde linje i hydrogens linjespektrum har bølgelængden 656nm. Dette røde lys sendes gennem et gitter, der er anbragt vinkelret på stråleretningen. 2. ordens afbøjningen måles til 28 grader.

a) Bergen gitterkonstanten.

b) Bergen strålingens fotonenergi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af bolani (Slettet)

a)

Brug gitterligningen
d* sin(φn) = n*λ

Du kender:
λ = 656 nm = 6,56*10-9 meter
n = 2
sin(φn) = 28
------> isoler d i formlen. HUSK at enhenderne skal stemme overens med hinanden.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. maj 2010 af mathon

    λ = 656 nm = 656·10-6 mm
    n = 2
   φn= 28º

    d = 2·(656·10-6 mm)/sin(28º) = 2,795·10-3 mm

   Efoton = h·(c/λ)

   ............

   h = 6,62608·10-34 Js
    c = 2,99792·108 m/s


Skriv et svar til: Gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.