Fysik

isklump

10. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

En klump is opvarmes. Isklumpen har massen 37g, temperaturen - 18° C, og vi opvarmer den til 0° C. Hvor meget varme skal vi tilføre isklumpen?

tak := )


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Der gælder om varmen Q:

Skal den smeltes skal du have et ekstra led med i formlen - skal den bare opvarmes er det sådan der:

Tegnforklaring:

- Q: Tilførst varme
- c : Specifikke varmekapacitet
- m: Massen
- ΔT: Ændring i temperatur

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2010 af mathon

     cis = 2 kJ/kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af mathon

     cis = 2 kJ/(kg·K)


Svar #4
11. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

jeg forstår ikke hvad du helt mener med 2kj og hvad er K ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2010 af mathon

   2000 Joule pr. kg pr. Kelvingrad


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2010 af mathon

eller

      2 J pr. gram pr. grad Celsius


Skriv et svar til: isklump

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.