Matematik

Opskrivelse af regneudtryk?

10. maj 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - jeg har problemer med 1.020 fra "Vejledende eksempler eksamensopgaver i matematik, stx A-niveau"

1.020: Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentielt udvikling P med en halveringshøjde på 5 km

A. Opskriv et regneudtryk for P, som funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen idet trykket er 1 atm

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Først beregnes fremskrivningsfaktoren a til funktionen f(x) =b*ax


Formlen for halvveringskonstanten er kendt . Halvveringskonstanten T½ = 5 km T½ =(log½)/log a ⇒ log a = (log½) / T½   ⇒
loga = log½ /5 ⇒ a ~ 0,87 starthøjden = b= 1atm


P(h) = 1*0,87h ⇒ P(h) = 0,87h
 


Skriv et svar til: Opskrivelse af regneudtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.