Matematik

Hjælp - trekanter!

11. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg skal løse følgende opgave:

http://setur.fo/fileadmin/user_upload/documents/Undirvisingartilfar/NVD/BardurN/ymiskt/Test4.PDF 

Test 4 B opgave 5. Den hvor man skal beregne AC. 
Jeg skal lave den uden hjælpemidler, men jeg kan ikke se hvordan den kan løses uden sinusrelationerne. 
Jeg tænkte man kunne bruge pythagoras til den ene side og derefter pythagoras igen. 
Kan det være en mulighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af lystig (Slettet)

hej

det lyder helt fint med Pythagoras


Svar #2
11. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

kan det så passe at siden AC = 9,6? 
Synes bare det er langt i forhold til de andre sider. SÅ det giver ikke rigtig mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af lystig (Slettet)

hvad får du cd til


Svar #4
11. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Jeg får det til 9,2 

Altså: 

CD = 7^2 + 6^2 = c^2 
= 49 + 36 = c^2
= √85 = c^2
= 9,2 = c
men det giver bare ikke mening på skitsen, at den er så lang.

Og dermed er AC = 9,2^2 + 3^2 =c^2
= 85 + 9 = c^2
= √94 = c^2

c=9,6 = AC 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2010 af lystig (Slettet)

a^2 + b^2 = c^2

a^2 + 6^2 = 7^2

husk c er hypotenusen


Svar #6
11. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 a^2=7^2-6^2
a^2=49-36 

a^2 =13 
a^2=√13

a=3,6 

Skal jeg så bruge den samme formel til at finde AC?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2010 af lystig (Slettet)

ja....


Skriv et svar til: Hjælp - trekanter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.