Matematik

Sandsynlighed, binomialfordeling

12. maj 2010 af Idaxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan se et lys i det her?

Matematikopgave:
Sådan er vi... der halve DK jogger
Næsten hver 2. dansker løber - i snit én gang hver 14. dag

Løber eller jogger: 46,5 %
Løber eller jogger aldrig: 53,5 %

Bestem den mindste størrelse en gruppe tilfældigt valgte danskere over 13 år skal have, hvis sandsynligheden for, at ingen i gruppen løber eller jogger, skal være mindre end 1 %.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Du mangler at give os nogle oplysninger.

Karam


Svar #2
12. maj 2010 af Idaxx (Slettet)

Bumbum. Hvilke? For mit problem er også netop, at jeg ikke har flere oplysninger at give af. Tror jeg. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du må gå ud fra der er en sandsynlighed på 46.5%=.0465 for at en tilfældigt udvalgt person løber. Hvis du da tæller hvor mange tilfældigt udvalgte der løber er antallet af løbere binomialfordelt.


Hvis Xn er binomialfordelt med sandsynlighedsparameter 0.465 og antalsparameter n skal du således bestemme sandsynligheden

P(Xn=0) = 0.4650*(1-0.465)n-0 = (1-0.465)n

Hvis det samlede antal løbere er 0, kan der jo netop ikke være nogle løbere. Det er klart at for n lille er sandsynligheden for at ingen løber måske relativt høj, men at når du vælger flere og flere ud bliver denne sandsynlighed mindre og mindre.

Regn således sandsynligheden ud for forskellige n og undersøg hvornår du første gang får en sandsynlighed på under 0.01.

Du skal således bare løse uligheden

(1-0.465)n < 0.01

for n, og da vælge det mindste heltal der var løsning.


Skriv et svar til: Sandsynlighed, binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.