Matematik

Bestem c, så ligningen har 2 løsninger

13. maj 2010 af kinke123 (Slettet)

 Hej

Jeg skal bestemme c på ligningen, så den har to løsninger.

x^2-2x+c = 0

Hvordan gør jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af NejTilSvampe

 d > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2010 af mathon

hvor
        a = 1
        b = (-2)

        d = b2 - 4ac > 0


Svar #3
13. maj 2010 af kinke123 (Slettet)

 dvs.

(-2^2)-4*1*c > 0

-4-4*1*c> 0

-4*c > 4

c > 4/-4

c < -1

Er dette rigtigt, og kan man godt vende "Er større eller mindre end.." tegnet om?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2010 af Sebbies (Slettet)

Du skal lige huske at:

-2^2 bliver ikke -4, det giver +4 for - * - bliver +

og du må kun vende "større mindre end tegnet" når du ganger eller dividere med minus

Så tror lige du skal regne den en gang mere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2010 af mathon

#3

 dvs.

     (-2)2- 4·1·c > 0

     4 - 4c> 0

     1 - c > 0

     1 > c

     c < 1


Skriv et svar til: Bestem c, så ligningen har 2 løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.