Matematik

lidt Hjælp til Mat????

13. maj 2010 af Romanista (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved at lave disse små opgaver her, er der ikke en der kan forklare mig hvordan jeg løser dem/viser mig fremgangsmåden???

1) En eksponentiel funktion f er givet ved forskriften: f(x)=4,85*1,19^x

''Bestem den x-tilvækst der forøger funktionsværdien med 40%'' (hvordan gør jeg det?)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Vi har en parabel Z med to nulpunkter. Nulpunkterne ligger i: 0,0 og 4,5 og fra grundlinen(x-aksen) til Toppunktet er afstanden 5 .

''Bestem en forskrift for det andengradspolynomium, hvis graf er Z'' (Hvordan gør jeg det?)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Andengradspolynomiet f har en forskrift af formen: f(x)=x^2+bx+c, hvor b og c er konstanter, har rødderne -5 og 10

''Bestem tallene b og c''

_____________________________________________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du skal selv gøre en indsats først, vi gider ikke regne dem for dig, og det lærer du heller ikke noget af


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2010 af Sebbies (Slettet)

1) opgave kan du undersøge, hvad x bliver når f(x) = 1 og 1,4, forskellen i x der svare jo til en tilvækst på 40% i f(x)

 2) Du jo smide værdierne for x og y ind i formlen for et andengradspolynomie.

ax^2 +bx + c = y

Husk på at polynomiet er symmetrisk om toppunktet, dvs. x værdien til toppunktet ligger lige mellem x-værdierne for nulpunkterne. Og y værdien til toppunktet står i opgave beskrivelsen. Så har du 3 punkt sæt du kan smide ind i formlen for andengradspolynomiet. Så skal du bare løse 3 ligninger med 3 ubekendte for a,b og c.

3 ) Her skal du huske på at i nulpunktet er f(x) = 0 og du kender x-værdierne -5 og 10, det giver 2 ligninger med 2 ubekendte.


Skriv et svar til: lidt Hjælp til Mat????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.