Matematik

isolering

13. maj 2010 af rnadal (Slettet)

hej jeg skal isolere følgende udtryk, hvordan gør jeg ?

a = 3q - qa + 5

og

b - 3y = ay + c

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af Isomorphician

Hvad skal du isolere?

http://da.wikipedia.org/wiki/Regneregler_for_ligninger


Svar #2
13. maj 2010 af rnadal (Slettet)

nåhh ja undskyld, jeg skal isolere q i den første, og y i den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af Isomorphician

a = 3q - qa + 5

træk 5 fra på begge sider:

a - 5 = 3q - qa

sæt q uden for en parentes på højresiden:

a - 5 = q(3 - a)

del med (3 - a) på begge sider:

(a - 5)/(3 - a) = q


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt q udenfor en parentes og arbejd frem mod at have q isoleret:

q(3-a) = a-5      (5 flyttes til den anden side)

q = (a-5)/(3-a)   (divider med (3-a), forudsat at a ≠ 3)

Den anden opgave med y er helt tilsvarende.


Svar #5
15. maj 2010 af rnadal (Slettet)

dvs. det giver y = (b - c)/(3+a)  ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2010 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.