Studievalg og videregående studie

Jura blandet med økonomi?

14. maj 2010 af VH^ (Slettet)

Hej alle

Jeg går i 3.g og kunne godt tænke mig at vide om det er muligt at tage en jurauddannelse eller eventuel ingenøruddanelse med specialle omkring økonomi, virksomhedsstyring og lignende.

Umiddelbart har jeg også overvejet en revisoruddannelse, eventuelt stasautoriseret, men jobsikkerheden virker bedre for jura.

Andre jobforslag modtages med kyshånd.

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2010 af Economist (Slettet)

Har du overvejet studiet med netop den titel: HA(jur)


Svar #2
15. maj 2010 af VH^ (Slettet)

 Hvilke jobmuligheder har man med den uddannelse?:) Evt. link.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2010 af Roman Garcia

Jeg tror også, at HA (jur) måske vil være et godt miks. Her har man både økonomi og jura. Jobmulighederne er oftest i virksomheder, hvor man kommer til at arbejde med både økonomiske og juridiske problemstillinger. Selve jobsituationen er jo meget svær at spå om, da du går i gymnasiet. Det vil sige, at der går nogle år, før du er færdig, og man kan ikke sige med sikkerhed, hvordan krisen vil udvikle sig. Umiddelbart er arbejdsløsheden dog forholdsvis lav.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2010 af danniambi (Slettet)

Hej.

Du kan overveje at læse økonomi på Københavns Universitet med henblik på at blive cand.polit. Der er en hel del økonomi fra et samfundsmæssigt perspektiv.

Er dog ikke sikker på om hvorvidt jura vil indgå i studiet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2010 af Economist (Slettet)

En cand.polit-uddannelse ville være en overdrivelse, hvis målet er at blive ingeniør eller revisor. Desuden er der ingen jura på samfundsøkonomi-uddannelsen, medmindre man selv direkte vælger det.


Svar #6
17. maj 2010 af VH^ (Slettet)

 En HA(jur.) virker bare ikke ligeså god at falde tilbage på som en en advokatuddannelse eller ingeniøruddannelse for eksempel.

Men tak for svarene:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. maj 2010 af Roman Garcia

Hvad mener du "falde tilbage på". LIge nu er der mange ingeniører, der står uden arbejde. 


Svar #8
17. maj 2010 af VH^ (Slettet)

Ja, altså at man har større mulighed for at finde arbejde. At der er større sikkerhed omkring ens job og at man altid kan finde arbejde. En læge vil jo eksempelvis aldrig være arbejdsløs.


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. maj 2010 af Economist (Slettet)

#8 Næh, men hvis du går efter den slags, skal du jo læse rigtig økonomi i stedet for at pjatte rundt i alle middelgenrene. Der er i øvrigt stor forskel på "en blanding imellem økonomi og jura" og så en ingeniør-uddannelse.


Svar #10
17. maj 2010 af VH^ (Slettet)

 Tror de dårlige og upræcise formuleringer bunder en del i at jeg er meget i tvivl om hvad jeg egentlig vil næste år:)


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. maj 2010 af Roman Garcia

Man ved ikke, om læger kommer til at gå arbejdsløse. Der var jo arbejdsløshed blandt læger i 80'erne, og den kan komme tilbage. Min pointe er, at det er meget svært at spå om fremtidige jobmuligheder, og som det ser ud nu, så har du mindst lige så gode muligheder for at finde job som HA (jur) i forhold til en ingeniøruddannelse.

Jeg mener ikke, at du skal gå så meget efter mulighederne for arbejde, da de erhvev du har nævnt i dine indlæg traditionelt har forholdsvis lav arbejdsløshed. Du bør derimod gå mest efter interesser, og hvis dine interesser er økonomi og jura, så vil det være oplagt at læse HA (jur) og muligvis senere en cand. merc. jur., da det jo netop er en uddannelse, der blander økonomi og jura. Du får ikke økonomi-delen, hvis du læser jura, og du får ikke jura-delen, hvis du læser økonomi.


Skriv et svar til: Jura blandet med økonomi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.