Matematik

Reducering

15. maj 2010 af chiiiqaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgaven : Bestem værdien af 5m/(2m^2+3mn) når m=1 og n=2

og reducer 5m/(2m^2+3mn)

Jeg har fået følgende løsning:

- Værdierne indsættes:
((5*1)/(2*1^(2)+3*1*2))=((5)/(2+6=8))=((5)/(8)) 


- Nu reduceres udtrykket ved at dividere med m i alle led:
 ( (5m)/(m) ) / ( ((2m^(2)/(m)) + ((3mn)/(m)) ) =((5)/(2m+3n))

Er dette rigtigt? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2010 af rexden1

Jep det er rigtigt :)

Du kunne også ha´ gjort det lidt nemmere for dig selv, ved at sætte M uden for parentes i nævneren:

5m / (2m^2+3mn) = 5m / m(2m+3n) og ser du at m i tæller og m i nævner uden for parantes går ud med i hinanden og tibage har du: 5 / (2m+3n)


Svar #2
15. maj 2010 af chiiiqaa (Slettet)

 oh yes:) thx :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.