Matematik

logarisme hjææææææææælp

17. maj 2010 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjææælp seriøst jeg har brug for hjælp kan bare ikke finde ud af det :(


Statens samlede indtægter fra boligejerne kan for de seneste år med god tilnærmelse beskrives ved følgende lineære model:
S=1,82x+0,50

Hvor x betegner antal år efter 2000, og S betegner statens boligindtægter, målt i mia. kr.

a)
Bestem statens boligindtægter i 2008 ifølge denne model. Hvad fortæller tallet 1,92 om udviklingen i statens boligindtægter?

b) i hvilket år kommer statens boligindtægter over 19. mia. hvis udviklingen fortsætter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af Banan1 (Slettet)

a) S=1,82*8+0,50=15,06 mia. kr.

- hvor kommer 1,92 fra?

b) 19=1,82x+0,50 <=> x=(19-0,50)/1,82= 10,2

dvs. statens boligindtægter er over 19 mia. i år 2010 (2000+10) hvis udviklingen fortsætter.

så kunne jeg godt tænke mig at høre hvad ''logarisme'' betyder? :P


Skriv et svar til: logarisme hjææææææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.