Matematik

stamfunktion

17. maj 2010 af homas12 (Slettet)

bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 2x+5/x-1, x > 1, hvis graf har linjen med ligningen y = 3x+10 som tangent. brug CAS

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af mathon


        Define f(x) = (2x+5)/(x-1)|x>1

        g(x) = ∫(f(x),x,k)                                 F(x) = g(x)

        solve(f(x)=3,x)   output: x = 8

        Define x0=x

        Define y0 = 3·x0+10

        solve(y0=g(x0),k)   output: k = 18 - 7·ln(7)

        Define k = 18 - 7·ln(7)

..................

        g(x)    output: 7·ln((x-1)/7) + 2x + 18


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.