Matematik

Trekantsberegning

17. maj 2010 af ggf (Slettet)

Sidder med denne yderst simple opgave, men kan simpelthen ikke huske, hvordan man løser et stykke som b :-S

I trekant ABC er a=10, b=15 og c=21

a) Bestem vinkel A, og bestem arealet af trekant ABC.

b) Bestem længden af medianen.
 

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af AMelev

a) Du skal bruge cos-relationen cos(A) = (b2 + c2-a2)/(2b*c)

b) Medianen deler siden midtpå, så du kender de 2 af siderne.
Du skal først finde vinklen, der ligger over for den ønskede median, og så skal du igen bruge cos-relationen og løse ligningen mht. medianen.


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.