Matematik

afstand fra linjen

20. maj 2010 af rnadal (Slettet)

afstanden fra linjen m : y = -3/4x + b til punktet P(4,3) er 2. Jeg skal bestemme b

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af mathon

               m:  3x + 4y - 4b = 0

   dist(m,(4,3)) = |3·x + 4·y - 4b|/√(32+42) = 2

                         |3·4 + 4·3 - 4b| = 10

                         24 - 4b = ±10

                         6 - b = ± 2,5

                         b = 6 ± 2,5


Svar #2
20. maj 2010 af rnadal (Slettet)

hvorfor siger du 3x + 4y - 4b = 0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2010 af mathon

omskrivning af
                         y = -(3/4)x + b


Svar #4
23. maj 2010 af rnadal (Slettet)

hvordan får du 2 i den første og 10 i den anden ??


Skriv et svar til: afstand fra linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.