Studievalg og videregående studie

Ændring i antal pladser på psykologi i DK?

21. maj 2010 af lexibexi - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har prøvet at søge lidt på nettet, men det er endnu ikke lykkes mig at finde et svar, så jeg håber at der er nogle af jer derude, der sidder med et.

Dét jeg ønsker at finde ud af er, om der med den nyoprettede psykologiuddannelse på SDU er kommet 100 nye pladser til det samlede antal pladser på psykologiuddannelserne i Danmark, eller om antallet af pladser er det samme, og 100 af dem så er givet til SDU mod at skære i antallet af pladser på de øvrige universiteter ligesom man har gjort med medicin?

Jeg er selv psykologistuderende på KU, så det er ikke fordi jeg spekulerer i adgangskvotienterne, men derimod fordi jeg tænker på om udbuddet af flere studiepladser er gavnligt for mig som kommende psykolog.

Mvh Rebecca


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2010 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

SDU har 100 pladser. Det får ikke konsekvenser for antallet af pladser på de øvrige universiteter. SÅ man kan godt sige at du får lidt mere konkurrence. Du behøver dog ikke at frygte, da uddannelsen først begynder september 2010. Du vil være færdig før årgang 2010 bliver færdig.

Ledigheden for psykologer er på ca. 6 % og det er lidt højere end den generelle ledighed som er på 5 %

http://www.ug.dk/job/sundhedomsorgogpleje/psykologarb/psykolog.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2010 af studentum (Slettet)

Universiteterne bestemmer selv hvor mange som skal optages på de forskellige uddannelser,  medmindre ministeriet fastsætter et årligt maksimumstal for optagelseskapaciteten.

Jeg har ikke hørt om at ministeriet har fastsat et maksimumstal for psykologi, så umiddelbart er jeg enig i at det ikke kommer til at påvirke optaget på de andre universiteter.


Svar #3
21. maj 2010 af lexibexi

Tak for svar. Jeg skal dog lige på barselsorlov her det næste semester, så jeg ender faktisk med at blive færdig samtidigt med at årgang 2010 bliver færdig (på nomeret tid i hvert fald) :-) . Jeg er dog også ret spændt på at se hvordan adgangskvotienterne kommer til at fordele sig i forhold til beliggenheden, også for medicin!


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2010 af Pernille-N (Slettet)

 #1: det er ikke korrekt, at ledigheden for psykologer er på 6%. Ifølge Dansk Psykolog Forening er ledigheden mellem 2-3%, og de spår gode fremtidsudsigter for psykologer.

Se link: http://www.dp.dk/da/LonArbejdsvilkaar/Jobsoegende/Ledighedsstatistik.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2010 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

#4 Du bør så kontakte ug.dk med din observation.


Skriv et svar til: Ændring i antal pladser på psykologi i DK?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.