Matematik

? til eksamenssæt aug. 2008 stx

23. maj 2010 af tanja55 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder med følgende opgave og aner ikke, hvad jeg skal gøre : 

Opgave 12:

...... O(x) = 0,0024x^2 + 10^6         og           a(x) = -0,008x + 1300

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x * a(x) - O(x) 

a) bestem en forskrift for F(x) o benyt forskriften til at bestemme det antal enheder som virksomheden skal fremstille fors at gøre fortjenesten størst mulig.

Jeg ved jeg skal sætte forskrifterne ind i F(x), men hvad skal jeg så ?

 - er der i øvrigt en facit liste på opgavesættet fra "stx matematik A august 2008" ?

 - håber I kan hjælpe:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af peter lind

Finde F'(x) og løse ligningen F'(x) = 0. I maksimum for F(x) skal der nemlig gælde F'(x) = 0


Svar #2
23. maj 2010 af tanja55 (Slettet)

 - mange tak :D 


Skriv et svar til: ? til eksamenssæt aug. 2008 stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.