Matematik

Lineær funktion -- hjælp

24. maj 2010 af chetaah (Slettet)

Hej. Er der en som kan hjælpe mig lidt her med denne opgave???

Hansen køber vin i Frankrig og sælger vinen til private med en fast fortjeneste på 15,00 kr. pr. flaske, uanset hvilken type vin, det drejer sig om.


Salgsprisen pr. flaske eksklusiv moms kan bestemmes som indkøbspris pr. flaske + fortjenesten.


Lad x være indkøbsprisen for en vilkårlig flaske vin, som Hansen køber i Frankrig, og lad f (x) være salgsprisen inklusiv 25% moms.


a) Bestem en forskrift for funktionen f.

SVARET ER f(x) = 1,25x + 18,75

Jeg har brug for at få forklaret HVORFOR svaret er dette ^ og hvordan man kommer frem til resultatet. ????


Svar #1
24. maj 2010 af chetaah (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af finnped (Slettet)

25 % moms!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af mette48 (Slettet)

salgsprisen er (købsprisen + fortjenesten) + 25% moms af begge beløb

f(x)=(x+15)*(1+0,25)=

1,25x+15*1,25=1,25x+18,75

hjalp det?


Svar #4
24. maj 2010 af chetaah (Slettet)

men hvad er det for et begreb eller formel man bruger der? og hvor kommer det ettal fra (1 + 0,25)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Formlen er opbygget efter den sammenhæng, der står ovenfor.

x+15 er købsprisen x + fortjenesten på 15 kr

(1+0,25) betyder at der lægges 25% til beløbet foran parentesen

1 er selve beløbet 0,25 er momsen


Skriv et svar til: Lineær funktion -- hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.