Matematik

Bevis af det gyldne snit

24. maj 2010 af emma8484 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med beviset af det gyldne snit.

Er der nogen der kan forklare de enkelte trin i dette bevis? Fx hvorfor det jeg har understreget kan ændre sig på den måde?

(a+b)/a=a/b=φ
a=b*φ
(b*φ+b)/(b*φ)=(b*φ)/b
(φ+1)/φ=φ
((φ+1)*φ)/φ=φ*φ
φ+1=φ^2
 

Håber på hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af peter lind

der er indsat a=b*φ i den første ligning. For eks. i tælleren a+b = b*φ+b


Svar #2
24. maj 2010 af emma8484 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det var lige hvad jeg manglede for at det giver mening.


Skriv et svar til: Bevis af det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.