Matematik

Lineær programmering

25. maj 2010 af Blondix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg sidder lige og gennemgår lidt pensum til Mat A-eksamen og træner lidt opgaver.  Jeg faldt over denne opgave i en prøve uden hjælpemidler. Hvordan ville i gribe den an?
 

Jeg forstår ikke hvordan niveaukurven N(A) ligger den vej den gør??

Opgavetekst:

Funktionen f har forskriften f (x, y) = ??4x + 5y ??1
Figuren herunder viser et polygonområde i forbindelse med et lineært programmeringsproblem.
På figuren er desuden indtegnet niveaulinjen N(4) svarende til f (x, y) = 4
a) Bestem ud fra tegningen det punkt i polygonområdet, hvor f antager sin mindsteværdi
og det punkt, hvor f antager sin størsteværdi.
b) Beregn såvel mindsteværdien som størsteværdien af f inden for polygonområdet.

Vedhæftet fil: mat a.jpg

Svar #1
25. maj 2010 af Blondix (Slettet)

Rettelse: N(A) = N(4)


Skriv et svar til: Lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.