Matematik

HJÆLP! opg. med havfisk (diff.ligning)

25. maj 2010 af snydeo (Slettet)

 I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L(målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen:

dL/dt=0,619*e^(-0,22t)*L

I moddel antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm lang:

a. Bestem en forskrift for L(t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det.


Svar #2
25. maj 2010 af snydeo (Slettet)

 jeg har en Ti-89 lommeregner peter. Har brugt desolve-funktionen men den giver ikke et ordentligt resultat? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen ved separation af de variable:

(1/L) dL = 0,619·e-0,22t dt , så

ln(L) = -(0,619/0,22)·e-0,22t + k .

Konstanten k fastlægges, så

ln(72) = -(0,619/0,22)·e-0,22·10 + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2010 af peter lind

Jeg har ikke en Ti89 lommeregner og kender den ikke, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2010 af peter lind

Prøv at se på på #7 på denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=716418


Skriv et svar til: HJÆLP! opg. med havfisk (diff.ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.