Matematik

vil i ikke gerne hjælpe mig

26. maj 2010 af smukkest (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal op til mundtlig matematik i morgen og jeg er virkelig blank

har nogle eksamens spørgsmål jeg har rigtig svært ved, så ville spørger om der var nogen af jer som kunne hjælpe.

ekspontiel funktioner: bevis hvordan a findes hvis to punkter på grafen er kendt. Desuden skal du redegøre for betydningen af a og b

Bevis at fordoblingskonstanten er givet ved T2 = log 2/log a

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af fglp (Slettet)

Ligningen for en eksponentiel funktion er f(x)=b*a^x

b og a er konstanter,  f(x)=y .  x og y er et punkt  på grafen (x,y)

a=hældningen

b=skæring med y-aksen

Du kan helt sikkert  finde formlen for a i din matematikbog, her sætter du de to punkter ind. Når du kender a kan du finde b ved at indsætte det ene af dine punkter i grafens ligning f(x)=b*a^x du kender nu både f(x), a og x og kan isolere b.

Du kan så prøve at regne fordoblingskonstanten, og forklare hvad den betyder. Eller føre et bevis for den, men det ved jeg ikke om man skal på C-niveau

Håber det hjalp  :-)


Svar #2
26. maj 2010 af smukkest (Slettet)

tusind tak det var rigtig sødt af dig.

det hjalp rigtig meget . (:


Skriv et svar til: vil i ikke gerne hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.