Engelsk

SKAL DU OP TIL ENGELSK SKRIFTLIG??

26. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Kan ikke love for indholdet, er ikke sikker på at det hele er korrekt, men jeg har gjort mig et forsøg og du kan evt. bruge dette og se hvilke fejlsætninger der evt. kan forekomme til delprøve 1

Delprøve 1:
1. He had travelled a lot as young man, but that was a long time ago
Da der er tale om en bestem mand, skal den ubestemte artikel “a” indsættes. Den ubestemte artikel bruges foran tællige substantiver i singularis. ”Man” er desuden et tælligt og ubestemt substantiv. Derfor hedder den korrekte sætning: He had travelled a lot as a young man, but that was a long time ago.


2. Last year he spend three months on a ranch in Texas working as a cattle herder.
Idet at subjektet “he” var i Texas “last year”, er det noget der er sket i fortiden, og verbet skal derfor bøjes i imperfektum, og ikke præsen. ”To spend” er et uregelmæssig verbum, idet det ikke kan bøjes med den regelmæssige præterium endelse ”-ed”. ”To spend” bøjes uregelmæssigt som følgende: ”spend, spent, spent”. Dette verbum bøjes derfor som “spent” i bade imperfektum og perfektum participium: Last year he spent three months on a ranch in Texas working as a cattle herder.


3. The audience is reminded of that smoking is not allowed during the show.
Pronoment “that” på engelsk ikke bruges efter præpositioner - som omvendt på dansk bruges “om, at”. I denne sætning udelades præpositionen “of”, fordi den er, om så at sige, indholdsløs: “The audience is reminded that smoking is not allowed during the show”.


4. If I continued reading at this speed, there were every possibility of my finishing the book in time for the test.
Ord som “every”, “everyone”, “everybody” betragtes som værende entalæ på engelsk, hvorfor verbet også skal være i ental. “Were” skal derfor bøjes i ental og bliver til “was”: If I continued reading at this speed, there was every possibility of my finishing the book in time for the test”.


5. I was wondering if you could suggest a restaurant there is close to Times Square?
I følgende sætning er en typisk danskerbrøler; det danske “der” kan både være subjektet såvel som et relativt pronomen, derfor kan det både oversættes som “there” og som “who”, “which” eller “that”. I sætningen kan man se, at der er oversat direkte fra dansk til engelsk (anglisme) og dermed også et forkert valg af relativ pronomen. Idet at det personlige pronomen “there” henviser til restauranten, skal “there” erstattes med “which” (eller med lidt god vilje “that”): I was wondering if you could suggest a restaurant which is close to Times Square?


6. On the bus a completely stranger sat down next to me and started talking about his daughter.
Ordet “complete” ligger sig til substantivet “stranger” og skal derfor være et adjektiv og ikke et adverbium (der ligger sig til adjektiver, verber, andre adverbier etc). I den ovenstående sætning bruges ”complete” dog som et adverium. Den korrekte sætning lyder: ”On the bus a complete stranger sat down next to me and started talking about his daughter”.
 

7. However much you do, will there always be some loose end to tie
Sætningen har omvendt ordstilling i stedet for den korrekte ligefremme ordstilling: However much you do, there will always be some loose end to tie.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2010 af Osmanli

 Hvad niveau er dette?

A eller B? Og er det STX, HHX eller HF?


Svar #2
27. maj 2010 af biqqu (Slettet)

STX, A-niveau


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2010 af Struersss (Slettet)

Har du flere?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2010 af Camen (Slettet)

hvilken tekst skulle du skrive ud fra? (er det fra studentereksamen 2010) for jeg var ikke oppe i disse fejlsætninger i dag. var også oppe i en tekt som hedder "the Gap of Sky" ??

kh caroline


Svar #5
27. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Denne r fra 2009 mener jeg nok.. ja, jeg skrev også om "the gap of sky"


Skriv et svar til: SKAL DU OP TIL ENGELSK SKRIFTLIG??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.