Matematik

Grafer

09. marts 2005 af Hilano (Slettet)
Har fået en opgave, jeg ikke har deb fjerneste ide om hvordan man løser ?

To funktioner f og g er bestemt ved:

f(x) = x^2 + kvadratrod x
g(x) = 2x + 1

Bestem forskrift og deffinitionsmængde for den sammensatte funktion g (og så er der sådan en underlig lille cirkel/prik, og så) f.


Hilano

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2005 af xyz (Slettet)

f "bolle" g = f(x) + g(x)... så vidt jeg husker.. til at starte med skal du lægge f og g sammen

Svar #2
09. marts 2005 af Hilano (Slettet)

men der er da ikke rigtig noget at lægge sammen?

x^2 + kvadratrod x + 2x + 1 = ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2005 af allan_sim

Der er tale om sammensatte funktioner:

(f o g)(x) = f(g(x))

(g o f)(x) = g(f(x))

I dit eksempel tager du derfor g-funktionen og alle de steder, der står x, indsætter du i stedet hele f(x). Prøv så at reducere mest muligt på det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2005 af Duffy

#1: NEJ, NEJ, NEJ ! ! !


(gof)(x) = g(f(x))


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Det er ikke, hvad man forstår ved en sammensat funktion.

#2: Ved sammensætningen g o f (læs: 'g bolle f' eller 'g sammensat med f'), alternativt g(f(x)) fastsættes den funktion, som fremkommer ved at erstatte argumentet x i g(x) med f(x). Hvis

f(x) = x^2 + sqrt(x)
g(x) = 2x + 1

har vi således, at

g(f(x)) = 2(x^2 + sqrt(x)) + 1

Definitionsmængden for g(f(x)) ses umiddelbart at være

D_g(f) = R+ u {0}

//Singularity

Svar #6
09. marts 2005 af Hilano (Slettet)

Er Dm ikke x >= 0 ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Jo. Ærligt talt - nu må du vist lige læse, hvad jeg skriver i #5. Det er nøjagtig det samme :-)

//Singularity

Svar #8
09. marts 2005 af Hilano (Slettet)

R + u --> hvad er u ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: R+ er mængden af alle positive reelle tal, mens u angiver en forening af denne mængde med mængden {0} indeholdende tallet 0. Det er nøjagtig det samme som at skrive, at g(f(x)) er defineret for x >= 0. Derimod er det ukorrekt notation at skrive

Dm g(f) = x >= 0

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2005 af Duffy

u er Singus måde at lave et FORENINGSMÆNGDE-TEGN

...så det betyder

R + u {0}

"alle positive reelle tal samt nul"


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2005 af Duffy

#8:

WELL ROARED LION


Duffy

Svar #12
09. marts 2005 af Hilano (Slettet)

hehe OK... takker

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2005 af Duffy

...nu må denne her tråd da være helt udpint...


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#13: Tja, vi har tilsyneladende rundet det tidspunkt på døgnet, hvor nogle har besvær med at holde koncentrationen i længere tid ad gangen :-)

//Singularity

Svar #15
09. marts 2005 af Hilano (Slettet)

:-)

.... ingen navne

Skriv et svar til: Grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.