Matematik

Differentialregning

29. maj 2010 af Line12348 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende:

- Gør rede for begrebet differentialkvotient.
- Bevis regneregler for differentiation
- Giv eksempler på anvendelse af regnereglerne for differentiable funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af mtyz5e (Slettet)

Differentialkvotient: En funktion er differentiabel i x0 hvis f er defineret i et åbent interval om x0 og hvis differentialkvofienten f(x)-f(x0)/x-x0 har grænse værdi for x --> x0. Differentialkvotienten betegnes f´(x0) og svarer til tangentens stigningstal, hvilket ses af tangent ligningen: y=f´(x0)*(x-x0)+f(x0) hvor f´(x0) er stigningstallet.

Når du skal bevise regneregler for differentiation er det f.eks:

- f*k er differentiabel i x0 og (k*f)´(x0)=k*f´(x0)
  BEVIS: (k*f)(x)-(k*f)(x0)/x-x0  her sætter du k*f ind i differentialkvotienten.
               =k*f(x)-f*f(x0)/x-x0
               =k*(f(x)-f(x0)/x-x0) --> k*f´(x0) for x--> x0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2010 af mtyz5e (Slettet)

hvis det gør det mere forståeligt kan tangentligningen samlignes med y=ax+b hvor a jo er stigningstal.


Svar #3
29. maj 2010 af Line12348 (Slettet)

Tusind tak!!


Svar #4
29. maj 2010 af Line12348 (Slettet)

Vil du opstille beviset for (f+g) ' (X0) også??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2010 af mathon

se


Svar #6
30. maj 2010 af Line12348 (Slettet)

Så:

f+g er differentiabel i X0 og f ´ (X0) + g ´(X0) = f+g ' (X0)

Bevis: f(X0 + h) - f(X0) / h  +  g(X0 + h) - g(X0) / h = f ´ (X0) + g ´(X0)

Er der rigtigt forstået?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.