Matematik

Statistik og stikprøver (middelværdi og middeltal) er det det samme?

30. maj 2010 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når det handler om Statistik og stikprøver er (middelværdi og middeltal) så ikke det samme og (median, er kun når det handler om sumkurver ikke)... jeg vil bare lige være sikker :)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af Yow! (Slettet)

middeltal = middelværdi.

du kan sagtens finde medinen for 120 forskellige tal uden em sumkurve over tallene....


Svar #2
30. maj 2010 af Metteaugustin (Slettet)

okay hehe mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af AMelev

Ja, Middeltal = Middelværdi = Gennemsnit
Det er defineret som Summen af de stokastiske værdier * deres frekvenser, μ = ∑xi·f(xi)

Medianen er defineret som den værdi, der adskiller den nederste og øverste halvdel.

I en normalfordeling er median og middelværdi ens.

Når der er tale om stikprøver med tilbagelægning - binomialfordeling - er middelværdi og median næsten ens. Jo større stikprøven bliver, jo tættere kommer de på hinanden.

Medianen bestemmes ved grupperet observationssæt og kontinuerte fordelinger ganske rigtigt ud fra sumkurven eller tilsvarende.

Ved ikke-grupperede observationssæt/diskrete fordelinger er der ikke internationalt enighed om betydningen. I DK ville vi aflæse den ud fra trappediagrammet (eller tælle op fra begge sider), men i hvert fald amerikanerne har en lidt anden metode, så der har det matematisk set ikke den store mening.


Skriv et svar til: Statistik og stikprøver (middelværdi og middeltal) er det det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.