Matematik

bestem y udtrykt ved x...

31. maj 2010 af dudiis (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folk :)

hvad siger i til den her opgave? Den er fra eksamenssættet Mat B 2010 i maj:)

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (2)

Svar #1
31. maj 2010 af mathon

                   y = 20 - 2x

areal
                   A = y·x = (20 - 2x)·x


Svar #2
31. maj 2010 af dudiis (Slettet)

 ja, selvfølgelig.. tusind tak !!
men hvad bliver den største x værdi så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2010 af mathon

                                     A(x) = -2x2 + 20x

                                     A'(x) = -4x + 20

ekstremum
og dermed mulighed
for maksimum
kræver
                                     A'(x) = 0


Svar #4
31. maj 2010 af dudiis (Slettet)

 perfekt !

tusind tak !!


Skriv et svar til: bestem y udtrykt ved x...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.