Matematik
værdimængde
10. marts 2005 af
Stine19 (Slettet)
f(x)= x^3-9x^2+24x+1, -1
For at finde værdimængden, kan man så bare sætte 4,5 ind også videre.
f(4,5)=18 og så derefter regne det ud for -1..?
For at finde værdimængden, kan man så bare sætte 4,5 ind også videre.
f(4,5)=18 og så derefter regne det ud for -1..?
Svar #1
10. marts 2005 af Lurch (Slettet)
Du skal også kontrollere grænserne af din definitionsmængde som du har gjort. Men det er ikke nok
Siden du ser på et 3. grads polynomie, kunne det jo tænkes at den steg og faldt igen under dit x interval. Det skal du også undersøge
undersøg f'(x) og find f'(x)=0 og undersøg disse punkter hvis de er i dit x interval
Siden du ser på et 3. grads polynomie, kunne det jo tænkes at den steg og faldt igen under dit x interval. Det skal du også undersøge
undersøg f'(x) og find f'(x)=0 og undersøg disse punkter hvis de er i dit x interval
Skriv et svar til: værdimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
