Matematik

Monotoniforhold til x^2

31. maj 2010 af Katrine7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Sidder og skal finde monotoniforholdene til x^2. Har skrevet følgende:

Monotoniforhold:
Når vi kender monotoniforholdenene, ved vi noget om fortegnet for differentialkoefficienten.
Eksempel: redegør for monotoniforholdene på grafen for x^2.

For at finde monotoniforholdene differentierer vi dvs.
fm(x) = 2x
a = 0 b = 2 c = 0

d = 2^2-4*0*0 = 4

Men så går det jo galt når jeg skal finde fødderne da jeg ikke kan dividere med 0.

Hvad har jeg gjort forkert?

- Katrine :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af Formelsamling (Slettet)

Du skal først differentiere din funktion.

Så skal du løse f' (x) = 0

Så skal du vælge 3 x værdier som er større, mindre og imellem de 2 x værdier som f' (x) = 0 giver

Så kan du nu evt lave en fortegnslinje og konkludere at f(x) er voksende når x er større eller mindre end en speciel værdi


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2010 af TorbenA (Slettet)

Du skal finde fortegnene for fm(x) = 2x. Det er jo ikke noget 2. grads polynomium. Det forestiller en ret linie gennem (0,0) med positiv hældning (opad). Kan du se det for dig? Hvornår er y negativ, positiv og nul? Passer det ikke med parablen y = x2?

Kom igen :-)


Svar #3
31. maj 2010 af Katrine7 (Slettet)

Guuuud ja! Det er jo sådan det er! Awesome! Tak skal i have! :-D


Skriv et svar til: Monotoniforhold til x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.