Matematik

funktion, bestem tallene a og b

31. maj 2010 af trekanten (Slettet) - Niveau: C-niveau

En funktion f er af typen f(x) = b • x^a, og der gælder, at f(2) = 4 og f(4) = 64 

Bestem tallene a og b


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. maj 2010 af Banan1 (Slettet)

a=(log(y2/y1))/(log(x2/x1)) og b=y1/x1^a


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. maj 2010 af pernilledahlin (Slettet)

a=(log(64)-log(4))/(log(4)-log(2))

forstår? :)


Svar #3
31. maj 2010 af trekanten (Slettet)

det er bare lidt underligt, fordi det er en opgave som vi ikke må bruge hjælpemidler til.

at bruge log var også mit alternativ, men kan bare ikke se hvordan fan' man skal regne det ud, uden hjælpe midler


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2010 af Banan1 (Slettet)

formlerne for at regne a og b ud skal man skam også kunne udenad.

du skal også huske logaritmereglerne udenad..


Svar #5
01. juni 2010 af trekanten (Slettet)

 jaja man kan sagtens huske at det er det man skal bruge,

men som sagt er det uden hjælpe midler, jeg kan i hvertfald ikke regne på log uden lommeregner...


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juni 2010 af pernilledahlin (Slettet)

det burde du heller ikke kunne når det er mat c niveau


Skriv et svar til: funktion, bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.