Matematik

Pythagoras-hjælp(haster)

31. maj 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg skal til eksamen imorgen og har et lille problem.

jeg ved man skal skrive plus når man skal finde hypotenusen altså- c^2=a^2+b^2

jeg ved også når jeg skal finde hosligende hosliggende katete skriver jeg minus altså - b^2=c^2-a^2

men jeg har problemer med at forstå den modstående katete, skal man også sige minus? 

håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af richgirl (Slettet)

a^2 + b^2 = c^2

b^2 = c^2 - a^2

a^2 = c^2 - b^2

Se på det som en ganske almindelig ligning og isolere de forskellige dele efter de samme regler man bruger til at udregne ligninger.


Svar #2
31. maj 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

det skal jeg nok prøve at huske, og tak for hjælpen..:-)


Skriv et svar til: Pythagoras-hjælp(haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.