Fysik

Ekin = ½*m*v^2 ??

01. juni 2010 af sommerfugl00 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hvad kan man bruge denne formel til Ekin = ½*m*v^2 ? jeg ved godt at det er den kinetiske energi formel.

Og omvendt, hvad kan man bruge den potentielle energi s formel til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad den kan bruges til er så meget sagt - det er jo ikke til at give et direkte svar på og kommer an på den sammenhæng, du arbejder med energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2010 af Woja (Slettet)

Eksempelvis, du løfter et lod 10m over jorden, og slipper det. Du er interesseret i hvilken hastighed loddet rammer jorden med.

Først ved du, du har "givet" loddet noget potentiel energi, som bare venter på at blive sluppet løs, og blive til kinetisk bevægelsesenergi :)

Formlen for den potentielle energi er E-pot = masse * højde * tyngdeacc. = Joule. (lad os prøve med et lod på 7 kg, og en højde på 3m)

E-pot = 7kg * 3m * 9,81m/s^2 = 206 Joule.  Du slipper så loddet, og du ved at lige før loddet rammet jorden, er alt potentielt energi lavet om til kinetisk energi.  Formlen for kinetisk energi er

E-kin = ½m * v^2.. Du bruger så de 206 Joule fra før, og massen på de 7kg.

206 Joule = (½*7kg)*v^2 -> v*2=(206 Joule / 3,5 ) -> v = kvrod (206/3,5) = 7,67 m/s.

Det var da et enkelt eksempel, på hvad det kan bruges til..


Skriv et svar til: Ekin = ½*m*v^2 ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.