Matematik

Skæring mellem 2 parabler

01. juni 2010 af Thomas1408 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Sidder lidt fast ved den her opgave, hvor jeg skal beregne skæringspunkterne mellem de to parabler.
Jeg har lavet en grafik løsning der illustrere at de skærer 2 steder.

Parablernes ligninger er :

y=x^2 – 4x-5
y=2x^2 +5x-2

- På forhånd tak (;
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

For et skæringspunkt (x,y) gælder der, at det skal opfylde begge parabelligningerne. Der må derfor gælde

x2 - 4x -5 = 2x2 + 5x - 2 . Samler vi alle leddene på den ene side af lighedstegnet, får vi

x2 + 9x + 3 = 0 .

Løs denne ligning for at finde x-koordinaterne for de to skæringspunkter. Indsæt derefter hver af disse x-værdier i en af parablernes ligning for at finde de tilhørende y-værdier.


Svar #2
01. juni 2010 af Thomas1408 (Slettet)

Tak skal du have, jeg havde faktisk gjort det sådan, men jeg havde en regnefejl.


Skriv et svar til: Skæring mellem 2 parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.