Matematik

Vinkler og sider i trekant

02. juni 2010 af Sunbright (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Jeg sidder med en lidt svær opgave, og jeg kan simpelthen ikke kommer vider.. opgaven lyder:

I en trekant ABC er D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen for B og siden AC. Det oplyses, at <A= 70 og |AB|=|BD|=5.

a) Bestem <ADB samt |AD|
b) Besyem |BC|.

Grunden til, at jeg er stuck, er fordi, at jeg ikke kan bruge både sin eller cos til at beregne nogle af vinklerne, da der jo kun er givet EN vinkel! hvis jeg baaaare liiige kan regne første delen af a, så har jeg resten.

hjælp!

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af Yow! (Slettet)

har du tegnet trekanten..???

i øvrigt kan du sagtens beregne en vinkel selvom du kun har EN vinkel som du selv siger...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2010 af AMelev

Du kan bruge cos-relationen til at bestemme AD. Det giver en 2.gradsligning, så du skal lige være opmærksom på, om begge løsninger kan bruges.
Når du har AD kan du bruge cos-rel eller sin-rel til at bestemme vinklerne.

Du kan også starte med at bestemme vinkel ADB, idet du får at vide, at trekant ADB er ligebenet (begge ben er jo 5). Det fortæller noget om vinklerne ved grundlinjen.


Skriv et svar til: Vinkler og sider i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.