Matematik

Trigonometri - Enhedscirkel

04. juni 2010 af Hudia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med "hvordan man bruger enhedscirklen til at løse trigonometriske ligninger";

cos(v) = -0,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Tegn et koordinatsystem med en enhedscirkel med radius 1 (gerne er storenhed f.eks 1 dm)

Afsæt et punkt 0,8 enhedder til venstre for (0,0) og tegn en lodret linie gennem dette punkt.

Forbind liniens to skæringspunkter med cirklen med (0,0).

Du har nu 2 vinkler med højke ben på x-aksens positive del og venstre ben gående ud til de 2 skæringspunkter.

Den ene vinkel kaldes v1 og den anden v2.

cosv1=cosv2=-0,8


Svar #2
05. juni 2010 af Hudia (Slettet)

Du skriver at jeg skal afsætte et punkt ved 0,8, mener du ikke det skal være -0,8, og skal linien så ikke være vandret?


Skriv et svar til: Trigonometri - Enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.