Matematik

Eksamensspørgsmål - trigonometri

05. juni 2010 af hhansen79 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har snart en mundtlig eksamen og jeg er igang med at kigge på nogle beviser. Jeg har følgende spørgsmål under emnet "trigonometri": "Vis hvordan man beregner sider og vinkler i en retvinklet trekant." 

Jeg vil inddrage et bevis for Pythagoras her, men den kan man vel kun bruge til at sige noget om beregning af sider i trekanten?

Kan jeg finde et bevis der siger noget om beregning af siderne i en trekant eller skal jeg bare definere cos og sin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

Jeg får lyst til at side frividen.dk igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af mathon


"Vis hvordan man beregner sider og vinkler i en retvinklet trekant"
med
           C = 90º
                         cos(A) = (b/c)         cos(B) = (a/c)

                         sin(A) = (a/c)          sin(B) = (b/c)

                         tan(A) = (a/b)          tan(B) = (b/a)

           


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål - trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.