Matematik

Differentiation - forklaring

05. juni 2010 af Katrine7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen forkare mig hvad differentiation er?

Jeg forsøger at argumentere for at f(x) = x^a har stamfunktionen F(x) = 1/(a+1) · x^(a+1) + 1.

Hjælp? :)

Hilsen Katrine.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af Vvay (Slettet)

 Selv om jeg for 12 i mat er det der sku for svært :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af mathon

...brug integrationsprøven  
  
   dvs. differentier den påståede stamfunktion


Svar #3
05. juni 2010 af Katrine7 (Slettet)

#1: Åååha når du får 12 i mat får jeg nok svært ved at slå igennem med noget!

#2: Tusind tak! Det vil jeg prøve.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2011 af BimmerDK (Slettet)

(1/(a+1) •(a+1)=1, men du har skrevet +1 til sidst som varer til en konstant c. Så det skal du rette til 0, for når man differentierer en konstant får man 0 :).

så derfor får du 1•xa= dvs. xa


Skriv et svar til: Differentiation - forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.