Matematik

Hjælp til regne regler.

05. juni 2010 af kim19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

1) -x = ln (- t^5 - k)

Hvordan kommer de fra den øverste til den nedreste ??

2) x = ln ( - 1 / (t^5 + k))

Håber en kan hjælpe hvordan man kommer fra 1) til 2)


Svar #1
05. juni 2010 af kim19 (Slettet)

En der kan se hvad der er gjort ? Kan ikke se hvordan der er gået fra 1 til 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af matarg (Slettet)

 Sikker på du har skrevet 2'eren rigtigt op? 

skulle den ikke lyde x=ln(-1*(t^5+k)?

I så fald er der ganget med - 1 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Der gælder følgende regne regel for logaritmer k*ln(x)=ln(x^k) i dit tilfælde ganger man først med -1 på begge sider og derefter bruger den regel jeg lige skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2010 af Duffy

Det er bare brøkreglen for logaritmer . . .


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis

-x = ln (- t5 - k) , er

x = -ln(-(t5+k)) = ln(1/(-(t5+k))) = ln(-1/(t5+k))


Skriv et svar til: Hjælp til regne regler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.