Almen studieforberedelse (AT)

HASTER: Hjælp til metode/materialle i historie A

05. juni 2010 af miss13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Jeg sidder og laver talepapir til AT-eksamen mandag, og er blevet i tvivl om noget med hensyn til metode:

Jeg har fx. et spørgsmål der hedder det handler om det sociologiske gennembrud, og hvorfor det fik sit gennembrud? Til at undersøge det har jeg jo brugt leksikon, bøger lånt på bib, artikeler osv. Alt det går ind under skriftilige kilder, men ja skal jeg så bare skrive "skriftlige kilder" ved brugt materialle?

Er lidt forvirret for forstår ikke helt hvordan jeg kan lave kildekritik på et leksikon opslag?

Ja, håber I forstår hvad jeg spøger om. Dette vile være dejligt hvis I kunne besvare dette spg. i løbet af aftenen eller imorgen

p.s. hvis der er nogle som bare har lidt styr på den samf' og humanistiske historie metode så må I meget gerne skrive så jeg kan sende mit talepapir til jer

På forhånd tak

Rita


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af nanabech (Slettet)

Jeg ved ikke, om jeg er sikker på, hvad du spørger om.. Men du skal ikke skrive litteraturliste på dit talepapir? Mht kildekritik kan du jo nemt lave det på fx dine artikler og bøger - leksikonet er givetvis mere objektivt end artiklerne, men det er stadig muligt at lave en form for kildekritik, da det er en kilde.

Noget andet er, at du til eksamen ikke har vildt lang tid til at gennemgå dit materiale - desuden har lærer og censor allerede læst din synopsis. Så jeg tror, jeg bare ville nævne kildekritik som histories metode, og så bruge en af kilderne som eksempel på hvordan dette udføres.

Håber det kunne bruges..


Skriv et svar til: HASTER: Hjælp til metode/materialle i historie A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.