Matematik

annuitetregning HJÆLP!

07. juni 2010 af mrtheking (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey jeg skal til eksamen på onsdag

dette er min opgave jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. ?

En person optager et billån i banken. Der er tale om et annuitetslån, hvor gælden (hovedstolen) er 200000 kr, rentefoden er 0,5% pr måned og antallet af ydelser er 72.
Vis, gerne i Excel, hvordan man laver en amortiseringsplan for lånet.
Bestem restgælden efter betalingen af ydelse nummer 48.
 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af AMelev

Du skal benytte formlen for annuitetslån til at bestemme den faste ydelse.

y = G*r/(1-(1 + r)-n), hvor
y = ydelse
G = hovedstol (Gælden fra start)
r = rentefod
n = antal terminer (antal ydelser)

Ydelsen er fast og bstår af afdrag A (det gælden nedbringes med) og renter R (det beløb, der betales "i leje" af pengene)
y = A + R
Restgælden restG nedbringes hver termin med A, så du får en ny restgæld nyG
R = r *restG
nyG = restG - A, hvor A beregnes ud fra y = A + R

Det er denne sammenhæng, du skal benytte til at lave en amortiseringsplan..

 


Skriv et svar til: annuitetregning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.