Fysik

HASTER: Transformation

08. juni 2010 af AlTgodtxx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej med jer alle. :)

Skal snart op i Fysik/kemi og mangler en masse til transformation (fatter det ikke rigtig)

1) At fremstille en transformator og hæve/sænke spændingen?

2) Andre forsøg?

3) Kom endelig med mere viden (fakta, forsøg osv.)

- På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2010 af peter09 (Slettet)

1) fremstilling af transformator: En ukerne/jernkerne med to spoler. Hvor du derefter (for at hæve spændingen) , har mange vindninger i sekundær spolen, så du for mest spændning ud af det. Brug formelen (Np/Ns= Up/US) N= vindningerne p og s= primær og sekundær spole. U= spændning.

2) hvordan transformere bruges i dagligdagen? Flere transformere i serieforbeindelse? (var sker der i terioen og praktisk ( kan afslører det ikke er det samme ))

3) Til forsøget til "transformere i  serieforbindelse" kan du snakke om modstand .

håber det hjælp xD


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2010 af maxit (Slettet)

 okay, må jeg stille et spørgsmål her :D!?!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2010 af peter09 (Slettet)

ja?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2010 af Dajuf (Slettet)

http://zumzar.dk/skole/emner-2/fysikrapporter/magnetisme/ - næsten helt nede på denne side kan du i hvert fald finde lidt generel teoretisk viden til transformation. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2010 af maxit (Slettet)

 okay, der kommer noget spørgsmål --,

helst et konkret&langt svar, det ville være fantastisk med links &, ja hjemmesider

1)

Hvad er vækselstrøm.?

2:

Hvad er transformation?.

3)

Hvad er Jævnstrøm?

4)

Hvad er elektromagnetisme?

hvis i svare, tusinde tak for hjælpen, vi er en flok tumper her i 8.klasse-,- :D!


Svar #6
09. juni 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Tusind tak for jeres svar. Det hjalp meget :)

- Men til forsøget med jernkernen og de spoler: Der tilsluttes primærspolen til en strømkilde, men hvad med sekundærsledning, hvor sættes den så fast henne?

Sig til, hvis jeg skal uddybe mig lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2010 af peter09 (Slettet)

Sekundær polen kan sættes fast til en pære, voltmeter osv.

Det kommer an på hvad du vil bevise eller anslå?


Svar #8
09. juni 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

På mit papir står der, at jeg skal fremstille en transformator og sænke/hæve spændingen (volten) og at jeg gerne må bruge flere spoler ..

Håber det gav mening. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2010 af peter09 (Slettet)

Ja det gør det. Har du lavet forsøget før? for så ville du få en bedre forståelse for dette xD

ps. skal også selv op imorgen. :D


Skriv et svar til: HASTER: Transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.