Fysik

hvad er snorkraft ?

09. juni 2010 af carr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er definitionen på snor kraft og hvad indbære det?
Jeg har trukket et emne der hedder kraner til min prøve på 2 år.
Hvis du ved det? HAR du så et link eller en kilde på det ?

på forhånd tak for hjælpen

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af JKaram (Slettet)

Hej

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2010 af Woja (Slettet)

Snorkraft har enheden newton og fortæller hvor stor en kraft snoren overfører i givne situation.

eksempelvis, hænger et 2kg lod, lodret ned i en snor, er snorkraften F = m * g. = 19,6 Newton ca.

F = snorkraft [Newton]

m = masse[kg]

g=tyngdeacc [m/2^2)

_____________________________

Snorkraftens retning er altid i snorens retning.

Let nok at finde i det eksempel, men kan være sammensatte systemer hvor det er sværer at gennemskue.

Held og lykke med de kraner!


Skriv et svar til: hvad er snorkraft ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.