Matematik

andengradspolynomium hjælp til eksamen

09. juni 2010 af 000000000017 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og er igang med at forberede mig til min mundtlig matematik eksamen, men er desværre gået i stå. Nogen der kan hjælpe mig med dette:

Udled formlen for løsning af en andengradsligning og forklar sammenhængen med andengradspolynomiets graf. Omtal også faktoropløsning af andengradspolynomier.

Jeg har udledt formlen og har fået x = −b±d/2a, men resten kan jeg ikke rigtig forstå hvad jeg skal gøre ved. Håber der er nogen kan hjælpe mig, da jeg ellers er på bar bund :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Mimical (Slettet)

Læs mit notat om 2. grads polynomier. Kan gratis downloades fra Studieportalen. www.studieportalen.dk/Medlemmer/Member.aspx


Svar #2
09. juni 2010 af 000000000017 (Slettet)

tak for svar, men jeg kunne desværre ikke rigtig bruge det. Mit spørgsmål er mere hvordan jeg skal kunne forbinde
x = −b±d/2a og 2.gradspolynomiets graf. Kan du hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af Mimical (Slettet)

Har du læst notatet? Er dette ikke dit spørgsmål: "Udled formlen for løsning af en andengradsligning og forklar sammenhængen med andengradspolynomiets graf. Omtal også faktoropløsning af andengradspolynomier?"

x=-b±√d/2a er jo selve løsningsformlen, det er den jeg udleder i mit notat. Løsningen er der hvor grafen, der hedder en parabel, skærer x-aksen. I notatet er der også omtale af faktorisering af andengradspolynomiet.

Er fortegnet for ligningen negativt er parablen sur, d.v.s. grenene vender nedad, hvis positiv vender de opad.


Svar #4
09. juni 2010 af 000000000017 (Slettet)

Jeg tror bare jeg har læst det lidt for hurtigt og derfor ikke rigtig forstået noget. Det er gået op for mig nu hvad jeg skal sige :) tak for hjælpen.


Skriv et svar til: andengradspolynomium hjælp til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.