Matematik

Det Gyldne snit - bevis

09. juni 2010 af Lehmann15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey gutter. Jeg har indsat beviset for det gyldne snit i to billeder nedenunder, da det er for besværligt at skrive det her inde.

Jeg kan ikke få beviset til at passe efter "Tallet (1+√5)/2 betegnes ofte med det græske bogstav store phi:
Med denne betingelse fås direkte ud fra definitionen:

(a+b)/a = a/b         Ja, så langt er jeg med

1+b/a = a/b             Baaah? Whaat?

b/a=a/b-1                ... -__-' Wtf?

1/Phi=Phi-1             .??

Ja, jeg tror jeg har gjort mig klart. Er der nogen der kan forklare hvad der sker fra led til led? :)


Svar #1
09. juni 2010 af Lehmann15 (Slettet)

 fil1

Vedhæftet fil:Gyldnesnit1.png

Svar #2
09. juni 2010 af Lehmann15 (Slettet)

 fil2

Vedhæftet fil:Detgyldnesnit2.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2010 af CH253 (Slettet)

(a+b)/a = a/b

1+b/a = a/b
 

Her splitter du brøken op så der står a/a og b/a og da a/a=1 får du 1+b/a

1+b/a = a/b

b/a=a/b-1

Her trækker du bare 1 fra på begge sider

b/a=a/b-1

1/Phi=Phi-1
 

Her kalder du ganske enkelt a/b for phi :-)


Skriv et svar til: Det Gyldne snit - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.