Matematik

Åh nej! (:

10. juni 2010 af EnNørbjerg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen' jeg sidder og skal til eksamen i mundtlig matematik B, og er stødt på et problem i et af spørgsmålene.

Er der nogle der ved hvordan jeg klare den her:

• Bevis at en lineær funktion er differentiabel og at differentialkvotienten er hældningskoefficienten.

På forhånd tak .


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2010 af Economist (Slettet)

f(x)=ax+b

og hvis ønsker at bevise, at

f'(x0)=a.

Vi sætter da ind i differenskvotienten, som vi plejer, når vi skal finde differentialkvotienter og forkorter

(ax+b-(ax0+b))/(x-x0)=(ax+b-ax0-b)/(x-x0)=(ax-ax0)/(x-x0)=a(x-x0)/(x-x0)=a --> a for x --> x0.

Og vi er dermed færdige.


Skriv et svar til: Åh nej! (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.