Matematik

Logaritmer

10. juni 2010 af camillat02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber jeg kan skaffe noget hjælp til dette...

Spørgsmålet lyder: Gør rede for 10-tals logaritmen, og den naturlige logaritmefunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af dfriisr (Slettet)

 Den naturlige logaritme er ln med grundtallet e. Eftersom e kan udføres med et uendeligt antal decimaler, som π, betegnes e bare e.

eln(x)=x

og

ln(ex)=x

10-talslogaritmen siger her sig selv. Denne betegnes med log og grundtallet er 10.

10log(x)=x

og

log(10x)=x

Logaritmeregneregler:

log(10x)=x

log(1)=0

log(a*b)=log(a) + log(b)

log(a/b)=log (a)-log(b)

log(ax)=x*log(a).

Håber det danner lidt forståelse. :)


Svar #2
10. juni 2010 af camillat02 (Slettet)

kan du ikke give et eksempel på, hvordan man regner den naturlige logaritme ud, altså hvis du sætter nogle tal ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2010 af NejTilSvampe

 camilla, du kan ikke "regne den naturlige logaritme ud". Det er en funktion der har egenskaben at   ln ( e^x ) = x

eksempel.  ln( 3 ) = 1,0986122886681096913952452369225

det medfører at   e^1,0986122886681096913952452369225 = 3


Svar #4
10. juni 2010 af camillat02 (Slettet)

Mange tak, n er jeg endelig med(:


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2010 af dfriisr (Slettet)

Bare som et add-on/en lille tilføjelse, så er e=2.718281828459

Omtrent... :)


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.