Matematik
mat. hjælp. differantialregning.
14. marts 2005 af
tita (Slettet)
hej
jeg har brug for lidt hjælp til en opgave... vi er lige begyndt på differentialregning og jeg kan ik lige helt fatte det endnu.
i opgaven står der:
bestem for funktionen f(x)= x^3 delta f/ delta x.
når udgangspunktet er x=1.
det har jeg gjordt. har fået det til x^3-1/x-1
men så står der at jeg skal bestemme f´(1) og f´(3)
er der nogen, der kan give mig et lille hint til hvad jeg skal kigge efter og evt. hvad jeg skal gøre.. er lidt forvirret :-S
jeg har brug for lidt hjælp til en opgave... vi er lige begyndt på differentialregning og jeg kan ik lige helt fatte det endnu.
i opgaven står der:
bestem for funktionen f(x)= x^3 delta f/ delta x.
når udgangspunktet er x=1.
det har jeg gjordt. har fået det til x^3-1/x-1
men så står der at jeg skal bestemme f´(1) og f´(3)
er der nogen, der kan give mig et lille hint til hvad jeg skal kigge efter og evt. hvad jeg skal gøre.. er lidt forvirret :-S
Svar #2
14. marts 2005 af Peter H (Slettet)
Du diferentierer først f(x):
f(x) = x^3 => f'(x) = 3x^2
Derefter sætter du bare 1 og 3 ind på x's plads i f'(x).
f(x) = x^3 => f'(x) = 3x^2
Derefter sætter du bare 1 og 3 ind på x's plads i f'(x).
Svar #3
14. marts 2005 af tita (Slettet)
hmm... vil det så hedde f´(1) 3*1^2 = 3 og f´(3) 3*3^2 = 27
???
???
Svar #5
14. marts 2005 af tita (Slettet)
jamen 1000 tak for hjælpen... nu begynder jeg at forstå det.. men det er jo oz kun lige begyndelsen af differential- halløj, så mon ik jeg får problemer igen senere ;) nå men nu er jeg også sproglig (sikke en undskyldning for ikke at kunne finde ud af det)---> er hørt masser af gange .. hehe
Skriv et svar til: mat. hjælp. differantialregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
